Murray's Bay Residence

All Projects prjct name

This project involved recladding, renovations, and a garage addition to a 1970's home that had been perfectly preserved as an example of the exterior/interior design of it's time.

The dated brown brick cladding has been replaced with plaster render and stained vertical cedar cladding.

The existing roof line was simplified and streamlined, and the interiors have been completely refreshed. 

Exterior living space below ground level has been expanded and maximised, with a pergola above and planting around. A small deck off the first floor has also been revamped, and made private with batten screening. Interior spaces have been expanded, with the addition of a garage allowing the existing garage to be transformed into two extra bedrooms. 

  • Location: Murray's Bay, Auckland
  • Floor Area:
  • Status: Completed 2017